Podloge za dječija igrališta

 

Podloge za dječija igrališta igraju ključnu ulogu u stvaranju bezbednog i funkcionalnog prostora za igru. Ove podloge su posebno dizajnirane da obezbede sigurnost, udobnost i dugotrajnost u prostorima namenjenim igri dece.

Bergo podloge za dječija igrališta se mogu postavljati na pripremljen tampon, beton, asfalt, drvo, keramiku, itd.

Ugradnja podnih obloga na dječija igrališta

Zašto je bitna podloga na dječijem igralištu?

 • Prevencija povreda: Gumene podloge za igrališta pružaju mekšu površinu koja smanjuje rizik od povreda prilikom padova, što je posebno važno u prostorima gdje djeca trče, skaču i igraju se.
 • Klimatska otpornost: Podloge su otporne na sve vremenske uvjete, uključujući visoke i niske temperature, što ih čini idealnim za upotrebu tokom cijele godine.
 • Dugotrajnost: Bergo podloge za dječija igrališta imaju dug vijek trajanja, često preko 20 godina, što ih čini ekonomičnim i održivim rješenjem i nemaju nikakav miris tokom vrelih ljetnih dana. Za razliku od drugih podnih obloga, naše podne obloge za igrališta se ne “troše” i ne habaju po ivicama!
 • Sigurnost na najfrekventnijim mjestima: Podloge su posebno otporne na mjesta koja su najviše podložna habanju, poput područja oko ljuljaški i tobogana.

Podloga se postavlja vrlo jednostavno bez ljepenja i vijaka, te u nekim slučajevima kupci sami ugrađuju podlogu.

Prema želji i potrebama kupca na podlozi se mogu iscrtavati željene oznake, brojevi, slova ili animacije.

 

Bergo Royal

 

Prava kombinacija izdržljivosti, praktičnosti i estetike za vaš prostor.

 

Gumene Kocke

 

TENIS podloga za sport je specijalizovana za teniske terene i već je priznata od strane.

Dizajn dječijeg igrališta

Podloga je dizajnirana tako da se voda na njoj ne zadržava i ne stvaraju se lokve.

Pogodna je i za manju djecu i za djecu većeg uzrasta koji na ovoj podlozi mogu igrati i sportove poput mini košarke, mini fudbala i slično. Širok izbor boja pruža značajne mogućnosti kada je u pitanju dizajn i funkcionalnost dječijeg igrališta.

Kvalitet izgradnje dečijeg igrališta

Kvalitet izgradnje dječijeg igrališta igra ključnu ulogu u osiguravanju sigurnog i funkcionalnog prostora za igru djece. Jedan od najvažnijih aspekata u ovom procesu su podloge koje se koriste, a evo zašto je bitno da budu kvalitetne i certificirane:

 • Osiguranje kvaliteta: Podloge proizvedene prema standardima ISO 9001 prolaze stroge kontrole kvaliteta. Ti standardi osiguravaju da su podloge izrađene prema najvišim industrijskim standardima, što garantira njihovu izdržljivost, sigurnost i funkcionalnost.
 • Prilagodljivost različitim uvjetima: Podloge otporne na sve klimatske uvjete, visoke i niske temperature, ključne su za igrališta koja će biti upotrebljiva tijekom cijele godine, bez obzira na promjene vremena.
 • Ekonomska efikasnost: Bergo podloge imaju dug vijek trajanja, često preko 20 godina. To ne samo da smanjuje potrebu za čestim zamjenama i popravcima, već predstavlja i dugoročno ekonomično rješenje.
 • Trajnost na frekventnim mjestima: Specifična konstrukcija Bergo podloga omogućava da se one ne troše i ne oštećuju na mjestima koja su najviše izložena rizicima, kao što su površine oko ljuljaški i tobogana. To osigurava konstantnu sigurnost i funkcionalnost igrališta.

Zašto su sertifikati podloga bitni?

 • Sertifikati su dokaz da su podloge testirane i odobrene od strane relevantnih autoriteta. Ovo pruža roditeljima i starateljima mir znajući da su djeca na igralištu sigurna.
 • Sertificirane podloge su u skladu sa nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom i standardima, što je posebno važno u javnim prostorima.
 • Sertifikati osiguravaju da su podloge izrađene od materijala visokog kvaliteta, što direktno utiče na njihovu dugotrajnost i izdržljivost.

Ulaganje u kvalitetne i sertificirane podloge za dječija igrališta je ulaganje u sigurnost, zdravlje i sreću djece, kao i u dugoročnu održivost i funkcionalnost igrališta.

Netoksična i higijenska priroda naših pločica ih također čini idealnim za igrališta. Slobodna drenažna površina znači da se mogu lako čistiti, a naravno nema blata koje se unosi unutra! Uklonite opalo lišće metlom ili puhačem lišća. U proljeće, očistite površinu terena pomoću ulične metle. Ako se pločica ošteti, može se izvaditi iz terena i lako zamijeniti. Ako mahovina raste na podlozi, može se uništiti pomoću sredstva za ubijanje mahovine, a zatim očetkati.