Podne obloge za terase

 

Podne obloge proizvođača Bergo prepoznatljive su sa svojim atraktivnim i unikatnim dizajnom, široka paleta boja i dezena omogućava ostvarenje želja svakog kupca, kao i stvaranje jedinstvenog ambijenta prilagođenog potrebama bilo kog poslovnog prostora, bilo da je za ugostiteljske objekte ili poslovne prostorije.

Pored modernog izgleda, podovi za uređenje terase Bergo se izdvajaju i po svojim tehničkim osobinama, jer su izdržljivi i otporni na razne atmosferske uticaje, kao i hemikalije.

Omogućuju protok, kako vazduha tako i vode ispod samih pločica, dobro apsorbuju zvuk, a takođe su i dobar toplotni izolator, samim tim predstavljaju idealno rešenje za ugostiteljske objekte, terase ili bašte kafića, staze dvorišta.

Podovi za terase nude u svojoj kolekciji visokokvalitetne materijale, širok spektar boja i moderan dezen čime se dugoročno postiže stvaranje jedinstvenog vizuelnog efekta po želji kupca, kao i vizuelno odvajanje ili isticanje određenih delova prostorija.

 

Bergo
Unique

 

Bergo Unique je inovativna podna obloga koja se prilagođava svim uslovima, od drvenih terasa do vlažnih podrumskih prostora.

 

Bergo
Royal

 

Dizajnirana za prostore kao što su balkoni, dvorišta, garaže, podrumi, kupatila, saune, oko bazena, tuševa i svaki stambeni prostor.

 

Bergo
XL

 

Bergo XL predstavlja inovativnu podnu oblogu razvijenu od strane kompanije Bergo Flooring, koja dolazi u većem formatu.

 

Bergo
Top Tile

 

Top Tile pločice omogućavaju da kreirate jedinstveno okruženje koje će se idealno uklopiti u postojeći interijer.

 

Bergo
Elite

 

Bergo Elite predstavlja savršeno rješenje za podne obloge, prilagodljivo kako za ugostiteljske, tako i za javne prostore.

Podovi za vanjske terase

Bergo podovi predstavljaju idealno rješenje za vaše vanjske terase, bašte kafića i hotela, pod za balkon kombinujući funkcionalnost, estetiku i dugotrajnost. Njihove izvanredne karakteristike ih čine savršenim izborom za svako okruženje i klimatske uslove.

Bergo podovi se izdvajaju zbog sledećih karakteristika:


 

 • Bergo podovi su prilagodljivi svakom okruženju i izdržljivi u različitim klimatskim uslovima. Ne blijede na suncu, čuvajući svoju boju i teksturu dugi niz godina.
 • Sposobnost da izdrže ekstremne vremenske uslove čini ih idealnim za vanjsku upotrebu, bilo da je riječ o suncu, kiši ili snijegu.
 • Ovi podovi su odlični kako za unutrašnju, tako i za vanjsku upotrebu. Njihova svestranost omogućava jednostavno prilagođavanje različitim prostorima, od terasa do unutrašnjih prostorija.
 • Ekonomičnost Bergo podova je jedna od ključnih prednosti. Jednostavni su za postavljanje bez potrebe za specijalizovanim alatima, što ih čini praktičnim rješenjem za brze i efikasne preobrazbe prostora.
 • Ovi podovi su higijenski i zahtijevaju minimalno održavanje. Lako se čiste i održavaju, što ih čini idealnim za prostore gdje je higijena prioritet.
 • Bergo podovi su veoma izdržljivi i imaju dug vijek trajanja, što ih čini isplativim ulaganjem. Njihova robustna konstrukcija osigurava otpornost na habanje i oštećenja.
 • Odlične drenažne sposobnosti i ventilacija ispod podova omogućavaju brzo sušenje nakon kiše, sprječavajući stvaranje lokvi i klizavih površina.
 • Bergo podovi su dizajnirani za upotrebu tokom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike. Njihova sposobnost brzog sušenja ih čini praktičnim rješenjem za sve vremenske uslove.
 • Ergonomični dizajn ovih podova povoljno utiče na kičmu i koljena, pružajući prijatnost tokom hoda. Antiklizna površina osigurava sigurnost korisnika, smanjujući rizik od padova.
 • Bergo podovi su akustični i bešumni tokom kretanja, što doprinosi stvaranju mirnog i prijatnog ambijenta.
 • Jedinstven dizajn i bogata paleta boja omogućavaju da se Bergo podovi uklapaju u svaki estetski koncept, pružajući vizualnu privlačnost vašim vanjskim terasama.
 • Bergo podovi su, dakle, optimalno rješenje za one koji traže kvalitet, funkcionalnost i estetiku u jednom proizvodu. Bez obzira na vaše specifične potrebe i stil, Bergo podovi nude rješenje bilo da tražite podlogu za igralište, podne obloge oko bazena, podove za industrijska postrojenja ili podlogu za sportski teren, Bergo će ispuniti sva vaša očekivanja.

Podloga za terasu – Ugradnja

Bergo podovi su veoma jednostavne za ugradnju. Osnovna prednost je što se ovi modularni podovi za ugostiteljske objekte brzo i lako postavljaju na staru podlogu bez komplikovanih uputstava, predhodnog iskustva, posebnih obuka i dodatnih pomagala poput vijaka, ljepila itd.

Bergo podloge su napravljene u vidu pločica koje se spajaju uklapanjem preko isturenih prstenova. Pločice se po potrebi mogu veoma lako sjeći ubodnom pilom, brusilicom ili manjim cirkularom, na željeni oblik i dimenziju.

Bergo podloge se ne lijepe i ne pričvršćuju vijcima za teren. Najbolje ih je postavljati na beton, preko drvenih konstrukcija, betonskih kocki ili asfalta.
Nakon uklapanja pločica, spoj se dodatno povezuje udarcima gumenim čekićem.
Potrebno je ostaviti razmak od 5-8 mm oko svih fiksiranih objekata (ograda, stubova, zidova itd.) kako bi se pod mogao širiti i skupljati pri temperaturnim promjenama.

Zbog svega navedenog, ovi podovi su, osim za ugostiteljske objekte našli primenu i na raznim javnim događajima poput sajmova, koncerata, reklamnih prostora, vjenčanja i mnogih drugih.Iako postavljanje Bergo podloga može delovati jednostavno, za veće površine preporučuje se angažovanje profesionalnog tima. Naš stručni tim ne samo da će osigurati brzu i efikasnu instalaciju, već će i pažljivim postupkom postavljanja doprineti dugotrajnosti i funkcionalnosti poda.

Podne obloge za dvoriste, bašte, balkone i terase – Održavanje


 

Naši podovi za ugostiteljske objekte su funkcionalni i veoma se lako održavaju. Sve što je potrebno je brisanje vlažnom krpom po potrebi.
Podloga se može prati i vodom pod pritiskom.

Podloga je dizajnirana tako da voda i nečistoće prolaze ispod podloge i odlaze u smjeru nagiba terena ili tokom pranja u smjeru u kojem korisnik usmjerava vodu pod pritiskom. Podloga je otporna na hemikalije koje se koriste kao sredstva za čišćenje.

Da li je zimi potrebno ukloniti Bergo podlogu?

Bergo podloga je otporna na sve klimatske uslove kako visoke tako i niske temperature te je nije potrebno uklanjati tokom zime. Otporna je na mraz, snijeg i led.

Koliki je vijek trajanja podne obloge za terase, bašte i balkone?

Obzirom da su Bergo podne obloge za ugostiteljske objekte otporne na sve klimatske uslove, trpe velika opterećenja i otporne su na habanje, ovaj vid podova za ima veoma dug vijek trajanja. U praksi je to najčešće preko 20 godina.