+387(0)65/888-833 royalbodendoo@gmail.com

Pri odabiru sportske podloge za terene ili specifična dešavanja treba uzeti u obzir više faktora kao što je pre svega odgovarajuća površina za određeni sport, zatim instalacija, održavanje, dugotrajnost, uticaj na zdravlje korisnika, izgled i dr. Uzimajući u obzir sve navedene uslove, Bergo sportske podloge nude vrhunski kvalitet i visok nivo performansi. Bergo sporstke podloge su dostupne u više boja, dezena, i nekoliko tipova podova idealnih za sport i rekreaciju. Izaberite odgovarajuću podnu oblogu iz naše kolekcije u zavisnosti od vrste sporta i od toga da li je za unutrašnju - podloga za sport Top Tile ili vanjsku primenu - podloga za sport Multisport i podloga za sport TenisKREIRAJTE SPORTSKI TEREN

Sportske podloge Top Tile

Sportske Podloge Top Tile

CONCEPT TOP TILE SPORT podne obloge za sport idealno su rešenje za permanentno visoko kvalitetno pokrivanje unutrašnjih površina poput hala, ali takođe se koriste i za problematična i neravna područja. Ovi podovi su pametno, ekonomično i isplativo ulaganje koje može svaku površinu pretvoriti u sportsku halu visokih performansi. Odobrena u skladu sa standardom EN 14904, koji predstavlja Evropski standard za unutrašnje sportske podloge.

sportske podloge Multisport

Sportske Podloge Multisport

MULTISPORT podovi su višenamenski proizvod odgovarajući za većinu sportova i aktivnosti. Nivo frikcije je idealan zbog svog ’stani-kreni’ svojstva, tako da se ove podne obloge koriste najčešće za fudbal, košarku, rukomet, odbojku, aerobik i mnoge druge. Zbog jednostavne instalacije i deinstalacije, ove podloge za sport često se mogu videti na raznim egzibicijama, specijalnim događajima a sportske federacije ih preporučuju i za razne turnire.

sportske podloge Tenis

Sportske Podloge Tenis

TENIS podloga za sport je specijalizovana za teniske terene i već je priznata od strane Internacionalne Teniske Federacije, podne obloge su klasifikovane kao srednje-brze. Zatevaju minimum održavanja, atraktivnog su izgleda i stoga čest odabir hotela, klubova, ambasada i velikih kompanija. Za razliku od drugih podloga za tenis, Bergo podloga ne zahtijeva nikakvo održavanje a na istoj se mogu igrati i drugi sportovi poput košarke, nogometa, odbojke...

sportske podloge Taraflex

Sportske Podloge Taraflex

U sportskim dvoranama i sličnim unutrašnjim sportskim terenima na kojima se odvijaju međunarodna takmičenja najviše su zastupljene sportske podloge Taraflex. U pitanju je podloga jednog od najvećih svjetskih proizvođača podnih podloga - firme Gerflor. Zahvaljujući jedinstvenoj strukturi i površinskoj obradi, Taraflex sportske podloge pružaju pravi omjer protivkliznosti i neometanog kretanja te umanjuju mogućnost povređivanja ili stvaranja opekotina pri padu.

Sportske podne obloge

Bergo je zbog postavljenih visokih standarda kvaliteta zauzeo čvrstu poziciju svjetskog lidera u proizvodnji sportske podne obloge, što je i nagrađeno prestižnom nagradom u kategoriji najbolji podovi, na sajmu podova Domotex 2014. u Hanoveru. Bergo sportske podloge pružaju odličan osjećaj tokom igre a prema istraživanju Univerziteta Chalmers iz Geteborga pozitivno utiču na kičmu i zglobove. Osim toga utiču na pravilan skok i imaju dobru frikciju dužinom celog terena.

Podloge su napravljene u vidu pločica od UV stabilnog PP-materijala sa dodatkom raznih aditiva i minerala u cilju dobijanja vrhunskih sportskih karakteristika i maksimalne izdržljivosti i kvaliteta materijala. Napravljene prema visokim standardima kvaliteta, sposobne da trpe velika opterećenja i sve atmosferske uticaje. Podne obloge ne blijede na suncu ni poslije dugogodišnje aktivne upotrebe. Podne obloge proizvođača Bergo prepoznatljive su svojim atraktivnim dizajnom, širokom paletom boja i dezena, omogućavajući time unikatno personalizovanje sportske podloge, kao i stvaranje jedinstvene podloge za sport prilagođene Vašim potrebama.

Pored modernog izgleda, podovi za sportske aktivnosti Bergo se izdvajaju i po svojim tehničkim osobinama, jer su izdržljivi i otporni na sve atmosferske uticaje, kao i hemikalije. Omogućuju protok, kako vazduha tako i vode ispod samih pločica, dobro apsorbuju zvuk, a takođe su i dobar toplotni izolator.

Postavljanje podloge za sport

Prednost Bergo podloga je što se postavljaju direktno na dotrajale ili oštećene površine te su idealne za obnavljanje starih ili oštećenih sportskih terena posebno kada su u pitanju školske i javne površine.. Postavljaju se veoma brzo i jednostavno a postoji i mogućnost demontaže i premještanja na drugu lokaciju. Bergo podloge se mogu posebnim postupcima prilikom montaže dodatno osigurati kako ne bi moglo doći do oštećenja ili otuđenja podloge te su ove podloge veoma dobro rješenje za javne površine i površine koje nemaju zaštitu ili nadzor.

Dugotrajnost i održavanje sportske podloge

Bergo sportske podloge imaju veoma dug vijek trajanja. U praksi na otvorenim terenima izloženim atmosferskim uticajima ove podloge traju preko 20 godina, što ovu podlogu svrstava u red najdugotrajnih sportskih podloga. Bergo sportske podloge ne zahtijevaju redovno održavanje niti iziskuju troškove za održavanje. Uobičajno održavanje kao što je povremeno brisanje vlažnom krpom ili pranje vodom pod pritiskom je obično sve što je potrebno. Dug vijek trajanja ovih podova, odličan osjećaj tokom igre, ergonomija i lako održavanje jesu garancija kvaliteta i isplativog ulaganja.

Idealne podne obloge za sport

Na sledećim slikama možete videti primenu sportske obloge:

Bergo podloga za sportske terene je testirana u prestižnoj laboratoriji Sportlabs koja je akreditovana od strane FIBA i drugih sportskih asocijacija.
Prema testiranju ove laboratorije Bergo sportske podloge imaju idealan odskok lopte, frikciju i druge osobine koje su propisane standardima za košarku, futbal, tenis, odbojku i druge sportove.

Zahvaljujući ovim osobinama Bergo podloga se koristi za mnogobrojna takmičenja kao što je prestižni FIBA 3X3 Challenger u Beogradu, preporučena je od strane Mađarske rukometne federacije, Švedske košarkaške federacije i dr.

Bergo podloge za sportske terene se postavljaju najčešće na asfalt ili beton. Idealno su rješenje za obnovu starih ili oštećenih sportskih terena.

Postoji i alternativna opcija postavljanja podloga preko kamenog tampona što je u nekim slučajevima jeftinija varijanta ali je kupci biraju na vlastitu odgovornost.

Bergo sportske podloge su jedinstvene po tome što se ravne linije ugrađuju u podlogu i postaju sastavni dio podloge. Ne mogu se vremenom izbrisati.
Krive linije se iscrtavaju posebnom bojom za Bergo podlogu koja se sjedinjuje sa podlogom i veoma je teško izbrisiva.

Iscrtane krive linije traju najčešće preko 10 godina na terenima koji se intenzivno koriste.

Uz Bergo sportske podloge isporučuju se i završne lajsne u bojama terena. Osim estetskog izgleda završne lasjne smanjuju rizik od oštećenja podloge i vandalizma.

Tartan je podloga napravljena od reciklirane gume. Prednost ove podloge u odnosu na Bergo podlogu je što je u određenom procentu mekša.
Očekivani vijek trajanja tartan sportske podloge je od 7 do 10 godina.

Jedna od prednosti Bergo podloge u odnosu na tartan je u trenju - Bergo podloga ima ograničeno trenje te iz tog razloga Bergo podloga pozitivno utiče na zglobove i koljena i značajno smanjuje ili isključuje rizik od takvih povreda.

Druge prednosti su što se voda na Bergo sportskoj podlozi ne zadržava i ne stvaraju se lokve, ne emituje nikakve mirise ili isparenja, ne troši se vremenom - otporna je na habanje, i ima znanto duži vijek trajanja (preko 20 godina).