Održavanje Vinil Podova – Kako osigurati savršen izgled

odrzavanje vinil podova

Vinil podovi su sjajna alternativa mnogim vrstama podova zbog svoje cijene, dizajna i izdržljivosti. U ovom članku rešili smo da se posvetimo jedinoj mani vinila koju uostalom imaju svi podovi a to je da blijede tokom vremena.

Ukoliko želite da vaši vinil podovi uvijek izgledaju kao novi predlažemo vam sledeće savjete vezane za održavanje vinil podova.

Sunčevi zraci su jedan od faktora koji najviše utiču na gubitak boje i svježine kod vinil podloga. Sa zavjesama blokirate sunčevu svjetlost ali ovo nije uvek praktično je svi volimo svijetle prostorije.

Umjesto zavjesa sjajno rješenje mogu biti folija za prozore koja ne bi zamračila prostoriju već samo uklonila UV zrake. Neće ukloniti sunce već samo štetne efekte sunca a izolovaće sobu od vrućine.

Pomjerajte nameštaj

Vinil vremjenom blijedi, problem je što ne blijedi ravnomerno već na onim djelovima gde se ne nalazi nameštaj.

Periodično pomjeranje namještaja tj. razmeštaj mjesta na kojima stoji namještaj može dosta uticati da podovi ravnomjerno izbljede.

Promjena uvijek prija pa nije loše osvježiti prostoriju novim rasporedom.

Koristite prava sredstva za čišćenje

Postoje posebna sredstva namjenjena za čišćenje vinil podova. Malo je dosadno ali ukoliko ste u mogućnosti kada nastane mrlja obrišite cio pod a ne samo mjesto gde ste nešto prosuli. Ovako će cio pod biti podjednako brisan.

Nikada ne koristite hemiju koja sadrži izbeljivač jer ne samo da će izbljedeti vinil već bi mogla i da ošteti površinu podloge.i

Zamjena dio po dio

Jedna od najvećih prednosti vinil podloga je to što se mogu mijenjati dio po dio. Ukoliko nastane neko oštećenje nije potrebno zamijeniti pod u celoj prostoriji već samo oštećeni deo.

Kada kupujete vinil pločice, kupite par komada više, ovo će vam olakšati život kada dođe do oštećenja. Ukoliko to ne uradite a dođe do oštećenja vinil koji vi koristite može prestati da se proizvodi pa ćete imati problem da nađete identičan.

Prva područja koja ćete morati mijenjati su područja oko velikih prozora.

Luksuzna vrsta vinil podova će manje blijedeti tokom vremena od ostalih. Toliko da posle par godina nećete ni primjetiti ove promjene. Ovo je jedna od mnogobrojnih prednosti luksuznih vinil podloga nad regularnim.

Pravilno brinući o održavanju vinil podova produžićete njegov vijek trajanja.

Leave A Comment